Ublodig attentat på Tsjekkias president

Han iakttok hvordan presidenten Klaus nærmet seg og da statsoverhodet bare var et par meter unna, trakk han fram pistolen og skjøt hele 7,8 ganger på kort hold. Heldigvis var det forbløffelse, og ikke død plastkulene forårsaket. For meningen var slett ikke å drepe, fikk vi vite i etterkant av den forunderlige handlingen, men å få fram et politisk budskap.

Det ublodige attentatet har i det siste overtatt som det store samtaleemnet nå som forbudstida er over og sprit er igjen å få i Tsjekkiske butikker. Mannen bak oppstyret viste seg å være en ung selverklært kommunist som hadde kommet fram til at det skulle sterk lut til politikeres skurvete hoder og tydde dermed til temmelig drastiske uttrykksmidler. Budskapet hans var at folket er både oppgitt og sint og mannen, han tok på seg rollen som folkets talerør (eller rettere sagt folkets pistolmunning).

Mens selve begivenheten var oppsiktsvekkende, fikk resten av historien en langt mer banal vri. Det som var ment å være den ultimate politiske provokasjonen, satte i gang et par dagers debatt om den tåpelige opptreden av presidentens vakter. Det var så vidt de la merke til episoden og da det først gikk opp for dem at noe hadde skjedd, lot de atten. gå sin vei. Selve presidenten konstaterte – og det uten en skygge av selvironi – at mannen måtte vært rasende på noen. Hvem kunne det vært mon tro?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s