Telegrafmelding fra Tsjekkia: president Klaus avslo Nobel-invitasjonen

President Klaus er har et velfortjent rykte på seg for å være en skarp kritiker av den Europeiske Unionen. Det kom derfor som ingen overraskelse at han sa nei takk til invitasjonen til fredsprisutdelingen i år da årets utdeling etter hans egne ord var «en tragisk feil«.

«Kjølig reservasjon» er i det hele tatt en passende beskrivelse av holdningen frontfigurene i tsjekkisk politikk har til hele affæren. Statministeren, han unnskyldte fraværet sitt med henvisning til viktige forhåndsplanlagte arbeidsoppgaver. Den eneste viktige politikeren som gav uttrykk for at han kunne tenke seg å ta turen til Oslo var utenriksministeren Karel Schwarzenberg, men ironisk nok var det ikke ham forunt å bli bydd inn.

Karel er halvt oppgitt og halvt i det furtne hjørnet. For tenkt å la være å invitere en som heter Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg?

Karel er halvt oppgitt og halvt i det furtne hjørnet. For tenkt – å la være å invitere en som heter Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s