Den politiske karusellen

Det at valgkampen er over betyr ikke at den politiske karusellen har saktnet farten. Tvert om, har det de siste ukene skjedd mer enn nok til å skape en del overskrifter.

For ikke så lenge siden avla Miloš Zeman presidenteden. Zeman hadde ikke vært seg selv om han unnlot å angripe mediene i presidenttalen sin, noe som i og for seg var lite overraskende. Det var sammenhengen landets medier ble satt i som vakte oppsikt. Ifølge hans analyse er det nettopp mediene ved siden av høyreekstremisme og korrupte forhold er landets største utfordringer. Bortsett fra det med korrupsjonen er det trolig ikke fryktelig mange som deler hans syn.

   Landets ekspresident måtte i det siste vært på en emosjonell berg-og-dal-bane. For en stund siden sto han i fare for å måtte forklare seg for retten for en rekker synder som en del senatorer mente var ensbetydende med landssvik. Men nå har retten bestemt at dette toget er gått nå som Klaus ikke lenger er statsoverhode. Retten tok derimot ikke stilling til skyldspørsmålet, og denne usikkerheten får vi nok leve med.

Tsjekkiske politikere arbeider hardt for å opprettholde landets status som en korrupsjonens pøl. I uka som er gått ble nesten hele Praha-byrådet i anklaget for uregelmessigheter i forbindelse med et offentlig anbud. Det gjelder innføring av turistkort og transportkort kalt Opencard. Prosjektet ble iverksatt i 2009 og har kostet byen ca 1,25 milliarder kroner. Bortsett fra å være overpriset var det bare ett firma som deltok i anbudet. Det som er betenkelig er at  det forrige byrådet, som satte i gang prosjektet, ikke ble brakt for retten.

Opencard

Prahapasset eller Opencard. Kilde til mange problemer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s