Kult med nasjonalsosialisme!

Degenererte, maktkåte og grådige høns, godmodige om enn litt hjernevaskede ender samt forbilledlig hvite og stolte teutonske gjess – det myldrer av fugleskikkelser brukt som personifikasjoner – eller snarere karikaturer – av menneskegrupper i en propagandategneserie som deles ut i tsjekkiske skoler.

Det store tsjekkiske nyhetsnettstedet Lidovky.cz avslørte for en stund siden at ungdomsorganisasjonen til Arbeidernes Parti for Sosial Rettferdighet driver aktiv propaganda blant tsjekkisk ungdom. APSR (tsjekkisk: Dělnická Strana Sociální Spravedlnosti) er et tsjekkisk nasjonalsosialistisk parti og etterfølgeren Arbeidernes Parti som på grunn av sine nynazistiske synspunkter ble forbudt av høyesterett i 2010.

Det er kult med nasjonalisme!

Det er kult med nasjonalisme!

Nå må det sies at avsløring kanskje er et for stort ord siden organisasjonen på sine nettsider åpent skryter av å ha drevet aksjonen Skolegård helt siden 2010. Den brune tegneserien med klare referanser til nasjonalsosialistisk tankegods ble utgitt så tidlig som i 2011, og er bare et av midlene disse unge nasjonale sosialistene tyr til for å vekke skoleelevenes interesse for ideologien sin.

Aksjonen Skolegård sin banner i god gammeldags real sosialistisk stil.

Aksjonen Skolegård sin banner i god gammeldags realsosialistisk stil.

Selve NS-bevegelsen fortjener litt mer oppmerksomhet og den kommer jeg tilbake til om ikke lenge, men tegneserien er en gedigen godbit som er verd å ta en titt på.

Høns - hovedmennene eller hovedfuglene bak all faenskap. En salig blanding av jøder, venstrevridde politikere og eliten.

Høns – hovedmennene eller hovedfuglene bak all faenskap. En salig blanding av jøder, venstrevridde politikere og eliten.

Det Store Germania under forkledning av Gåseriket

Det Store Germania under forkledning av Gåseriket

En sorgscene pompøs sorgscene - Gåseriket i flammer. Enhver likhet med brennende Berlin i 1945 er tilfeldig og ikke tilsiktet.

En pompøs sorgscene – Gåseriket i flammer. Enhver likhet med brennende Berlin i 1945 er tilfeldig og ikke tilsiktet.

Hele heftet kan man bla i eller laste ned PDF-format her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s