Tsjekkias statsminister besøker Russland og fordømmer Pussy Riot

«Pussy Riot-medlemmene er ingen frihets- eller menneskerettighetsforkjempere» uttalte Tsjekkias statsminister Petr Nečas offentlig under sitt besøk i Russland for noen dager siden.

Han la også til at riktignok var dommen mot bandets medlemmer litt i overkant, men at de til syvende og sist vanhelliget en ortodoks kirke. Han tordnet også mot journalister som han mener bedriver avgudsdyrkelse når de forherliger stuntet utført av pønkebandet.  Nečas påpekte også han selv støtter han menneskerettigheter, og viste til sitt møte med en rekke russiske ikke statlige organisasjoner.

Ikke overraskende ble statsministerens uttalelser møtt med hoderisting fra russiske opposisjonelle medier. Vitalij Jaroševskij, sjefredaktør for Novaja gazeta, påminnet fjorårets pressekonferanse der Nečas hadde advart mot å støtte både Pussy Riots og Dalajlama da det kan ramme tsjekkisk eksport. Radio Svoboda (Frihet) pekte på at i motsetning til den avdøde Václav Havel, som var opptatt av å yte støtte til de russiske opposisjonelle, viser Necas kynisme. Svoboda kommenterte det med at Nečas «foretrekker eksportsmarkeder framfor sannheten» og sammenlignet ham med Gerhard Schröder og Silvio Berlusconi.

På bildet: møte mellom Medvedev og Nečas. Kilde: rozhlas.cz

På bildet: møte mellom Medvedev og Nečas. Kilde: rozhlas.cz

Kilder:
http://www.rozhlas.cz
http://www.lidovky.cz

En tanke om “Tsjekkias statsminister besøker Russland og fordømmer Pussy Riot

  1. Tilbaketråkk: Høydramatisk på Praha Lufthavn. | ØLREPUBLIKKEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s