Pastafarismens første martyr i Tsjekkia?

Et kort øyeblikk så det ut til at Tsjekkia skulle bli det forjettede land for forkynnere av det Flygende Spaghettimonsteret. Men nå viser det seg at jubelen var kanskje forhastet, og at Tsjekkia ikke er modent for det gode Spaghetti-budskap.

Møtte opp i pastasil på hodet

Alt tydet på at Lukáš Nový, en tsjekkisk tilbeder av  det Flygende Spaghettimonsteret , kom til å feire en symbolsk seier. Bymyndighetene i Brno anerkjente nemlig hans rett til å bære hodeplagg på ID-bildet av religiøse grunner.

Forrige uka møtte han opp på bykontoret i en tradisjonell pastafarisk pastasil på hodet og hentet det nyutstedede midlertidige dokumentet sitt. Den elektronisk lesbare versjonen skulle han få litt senere. Dette triumfens øyeblikk virket som en oppfordring til mange av hans trosfeller, samtidig som lokale myndigheter flere steder begynte å vente i frykt og beven på en bølge av søknader om fritak fra krav om bilde uten hodeplagg.

Det midlertidige ID-kortet. Bildet kommer fra Ceska Pozice.

Det midlertidige ID-kortet. Bildet kommer fra Ceska Pozice.

Innenriksdepartementet løfter en advarende finger

Uroen nådde til slutt også innenriksdepartementet som ble overdynget med spørsmål om framgangsmåten ved behandling av liknende saker. Embetsmennene ved departementet virket indignert over saksbehandlingen og bestemte seg for å kvele pastafarismens vår i fødselen.

Seksjonssjef for avdelingen for ID-kort og pass Zdenka Tomášová etterlot ingen tvil da hun slo fast at det hadde blitt begått feil. Pastafarismen hører ikke med blant de anerkjente religionene i Tsjekkia og derfor kan det ikke være tale om å godta en sil på hodet på ID-kortet, understreket hun. Dermed vil det elektronisk lesbare ID-kortet til Lukáš Nový neppe se dagens lyst, mens den undertrykte pastafariske kirken har fått seg enda en knekk.

Besøk kirkens offisielle hjemmeside og gi dem støtte på http://www.venganza.org

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s