Politiransakelse i den Islamske Stiftelsen i Praha

Politifolk fra seksjon for organisert kriminalitet rykket på slutten av april inn i lokalene til den Islamske Stiftelsen i Praha i forbindelse med en bok som skal egge til hat.

Blant de anholdte på stedet var flere ansatte ved den indonesiske ambassaden i Praha. Noen av de andre som var samlet, var antakeligvis turister.

En 55 år gammel tsjekkisk mann er tiltalt i kjølvannet av razziaen. Anklagen mot ham gjelder hans støtte til grupperinger som arbeider for å innskrenke menneskerettigheter samt hans medvirkning til å utgi boka som ansporer til hat.

I kjølvannet av ransakelsen ble den tsjekkiske ambassadøren i Jakarta kalt inn på teppet til det indonesiske utenriksdepartementet. Tsjekkiske muslimer stilte seg også uforstående til razziaen som fant stedt midt på fredagsbønnen, og varsler protest i form av en massebønn i sentrum av Praha.

Politimenn i aksjon bildet kommer fra lidovky.cz

Politimenn i aksjon bildet kommer fra lidovky.cz

Boka som lå til grunn for politiaksjonen, heter The Fundamentals of Tawheed og ble skrevet av en ytterliggående muslimsk leder Bilal Philips, en forkjemper for Sharia-lovgivning som er nektet adgang til Kenya, Storbritannia, Tyskland og Australia.

Bilal Philips bildet kommer fra thehabarinetwork.com

Bilal Philips bildet kommer fra thehabarinetwork.com

Muneeb Hassan Alrawi som representerer det muslimske miljøet – og som selv er en kontroversiell figur i Tsjekkia – sier seg forbløffet over både begrunnelsen og tidspunktet for ransakelsen. Boka skal ha vært tilgjengelig i Tsjekkia i hele to år.

En kort video fra politiaksjonen kan sees her

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s