Chomsky og Krauss i Tsjekkia – videoopptak

De siste par ukene fikk Tsjekkia besøk av to figurer som uten tvil kan sees på som stjerner på det intellektuelle firmament – av lingvisten, filosofen og aktivisten Noam Chomsky og astrofysikeren Lawrence M. Krauss.

Begge herrene har en ting til felles – bortsett fra sin akademiske karriere, har de tatt på seg en rolle som talsmenn for hver sin hjertesak. Chomsky er for det meste kjent for sin kritikk av maktstrukturer fra et libertær-sosialistisk ståsted, mens Krauss har sluttet seg til rekkene av de såkalte nyateistene og dannet en slags gudløs duett med prof. Richard Dawkings, muligens den mest markante skikkelsen assosiert med fenomenet nyateisme.

I kjølvannet av sin aktivistvirksomhet vekker både Chomsky og Krauss beundring og kontrovers i likt monn. Interessen var derfor stor da nyheter om de to planlagte besøkene tok til å spre seg.

Nedenfor kan du se videoopptak fra debatten med Noam Chomsky ved Universitetet i Olomouc og Lawrence Krauss sin forelesning på den 50. internasjonale festivalen for populærvitenskapelige filmer i Olomouc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s