Kremls informasjonskrig gir gjenklang i Tsjekkia.

Parallelt med de militære operasjonene og den diplomatiske nervekrigen som brøt ut i kjølvannet av annekteringen av Krim, pågår det en annen krig der hovedvåpenet er informasjon, mens territoriet en forsøker å erobre er folkeopinionen. Informasjonskrigen i Europa raser som verst og Tsjekkia er intet unntak.

Den som følger med på politikken i Øst- og Sentral Europa, har sikkert registrert noe merkelig ved noen av de landene som befinner seg nær konfliktsonen. Dømmer man etter uttalelsene fra en rekke høytstående politikere i Tsjekkia, Slovakia eller Ungarn, er man litt i tvil om deres utenrikspolitikk er tuftet på tilhørighet til de vestilige politiske og militære strukturer eller ikke.

Bakgrunnen for Tsjekkias vaklende utenrikspolitikk settes under lupen i min nye engelskspråklige artikkel «Czech Echoes of the Kremlin’s Information War» skrevet for nettstedet New Eastern Europe. Stikkordene er russisk spionasje, handlingslammelse, lysskye skikkelser i kretsen rundt presidenten og desinformasjonskampanje på Internet.

Les hele «Czech Echoes of the Kremlin’s Information War«

3 tanker om “Kremls informasjonskrig gir gjenklang i Tsjekkia.

  1. Tilbaketråkk: Polen minnes flytragedien ved Smolensk. Russland provoserer. | Det østeuropeiske perspektivet

  2. Tilbaketråkk: Russisk TV-kanal omskriver historien. Invasjonen av Tsjekkoslovakia var broderlig hjelp. | Det østeuropeiske perspektivet

  3. Tilbaketråkk: Zeman er den eneste som skal til Moskva | Det østeuropeiske perspektivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s