Russisk hacker pågrepet i Praha

Han kjørte rundt i en luksusbil og oppholdt seg i Tsjekkia med sin kjæreste. Da politiet ankom for å pågripe den intetanende Jevgenij Nikulin, var han såpass overrasket at han besvimte rett etter pågripelsen.

Mannen som ble arrestert på et hotell i sentrum av Praha tidligere denne måneden skal ha stått bak et stort datainnbrudd mot det sosiale nettverket Linkedin i 2012 informerte TV-kanalen ABC. Som følge av angrepet ble  det stjålet – etter ulike anslag – fra et par millioner til over 100 millioner passord som deretter kunne kjøpes på dypnettet.

Nikulin pågrepet i Praha. Bildet kommer fra novinky.cz

Nikulin pågrepet i Praha. Bildet kommer fra novinky.cz

Pågripelsen skjedde i samarbeid mellom tsjekkisk politi og FBI. Russeren var i tillegg etterlyst av Interpol på en såkalt «red notice» som er en internasjonal pågripelsesordre.

Ung og rik. Bildet kommer fra novinky.cz

Ung og rik. Bildet kommer fra novinky.cz

Mannen er nå varetektsfengslet og det ventes at USA vil anmode om å få ham utlevert. Den russiske ambassaden i Praha har allerede gjort det klart at de ikke mener saken hører under amerikansk jurisdiksjon og bedt om at mannen blir utlevert til russiske myndigheter.

Bilentusiast. Bildet kommer fra novinky.cz

Bilentusiast. Bildet kommer fra novinky.cz

Det blir interessant å følge denne saken. I begynnelsen av 2016 satte Tsjekkia forholdene med USA på spill da landets justisministeren nektet å utlevere en libanesisk våpenselger ved navn Ali Fayad  til USA, noe skjedde bare måneder etter at den amerikanske påtalemyndighet åpnet for utlevering av en drapsanklaget amerikansk borger til Tsjekkia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s