Politisk jordskjelv ryster Tsjekkia

Det hele begynte natt til torsdag. Politiets avdeling for bekjempelse av organisert kriminalitet banket på dørene til de høyest stående embetsmenn, politikere samt grå eminenser forbundet med lobbyvirksomhet. I morgen våknet hele nasjonen til den største razziaen i tsjekkisk historie og et forvarsel om politisk storm av uante dimensjoner.

Den storstilte ransakingen forsatte til langt utover dagen til forbløffelse for mediene og for all offentligheten ellers. Dekningen har vært preget av uklare og ubekreftede meldinger. Ingen offisiell anklage, ingen kommentarer fra politiets side, men ett ord går igjen og er på alles lepper – korrupsjon og det på høyest nivå.

I skrivende stund, vet ingen for sikkert – bortsett fra toppene i politiet – hva som ligger til grunn for dagens begivenheter. Selve statsminister bestreber seg på å gjemme seg bak masken av ro selv om det er vanskelig da en av hans nærmeste samarbeidere er blitt arrestert. Kommentatorene er derimot enige om to ting. Den ene er at enten har politi begått en gigantisk tabbe eller det er noe råttent i republikken Tsjekkia. Den andre er at det brygger opp til en storm i begge tilfellene.

Statsministeren holder en ekstraordinær pressekonferanse

Statsministeren holder en ekstraordinær pressekonferanse

Kilde: Lidovky.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s